Rețetă Omletă cu sos
Vizite: 11259
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
248
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 75 g lapte- 20 g unt
- 3/4 ou
- 3 g faina
Preparare:
Se bate oul, se amesteca cu 25 g lapte si se pune intr-o tigaie unsa cu putin unt. Se fierbe pe baia de apa pina se obtine o omleta. Dupa ce s-a racit se toaca. Se amesteca faina cu laptele, putin cite putin ca sa nu se formeze cocoloase, se pune la foc sa dea citeva clocote, amestecind mereu.Se ia de la foc, se amesteca cu restul de unt si cu omleta tocata.
Analiza ingredientelor rețetei Omletă cu sos:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....