Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Orez cu carne de vită și legume

Vizite: 5290
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- cateva cubulete de carne de vita (nu vitel)
- cinci buchetele de broccoli
- 1 morcov
- 1 ceapa mai marisoara
- 1 lingura de ulei
- 1 radacina de pastarnac
- cateva frunze de patrunjel
- 1 rosie marisoara
- 1 cana (200 ml) aproape plina de orez
- apa

Preparare:

Se pune carnea la fiert, adunand spuma. Cand e aproape fiarta, se pun ceapa tocata, morcovul si radacina de pastarnac taiate rondele foarte subtiri. Cand se da compozitia la foc domol pana acestea din urma sunt fierte pe jumatate. Apoi se adauga orezul, buchetelele de brocoli, amestecand continuu. Cand e orezul aproape fiert, se pune rosia rasa (oparita si decojita in prealabil), se lasa 5 minute si se pune patrunjel si ulei, lasandu-se 5 minute.
Se trec prin sita toate, iar ce ramane in sita se pune in robot si se pastreaza, zeama se arunca. Se pune in borcanase cu capac si se lasa pe geam sa se raceasca.
Cand sa racit se baga la frigider borcanasele.


Analiza ingredientelor rețetei Orez cu carne de vită și legume:

Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor. Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Carne de vită (fiartă)

Carnea de vită este clasificată drept carne roșie - un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conține cantități mai mari de fier decât puiul sau peștele.

De obicei,...

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire