Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Orez picant cu piept de pui

Vizite: 173
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
Rețetă Orez picant cu piept de pui
2000

CALORII

7

PORTII

Ingrediente/compozitie:

600 g piept de pui dezosat, tăiar cubulețe
500 g orez Basmati
5 linguri ulei
2 cepe tăiate solzișori
1 morcov mare tăiat bastonașe
1 dovlecel mare tăiat fâșii
1 lingură curcuma
1 linguriță pudră de ghimbir
1 linguriță curry
1 linguriță sare
1 linguriță piper

Preparare:

Începe prin a căli bucățile de piept de pui în ulei timp de 5 minute, până ce carnea se albește. Adaugă apoi ceapa și morcovul și continuă să călești totul pentru alte 5 minute. Apoi, adaugă dovlecelul și condimentele și călește totul pentru 2-3 minute.

Pune orezul spălat în prealabil și toarnă apă cât să cuprindă, apoi fierbe totul pentru 20 de minute. În acest timp verifică dacă este nevoie să mai adaugi apă și amestecă din când în când. Când timpul a expirat poți servi orezul alături de câteva roșii cherry.

Retetă realizată la Multicooker.


Analiza ingredientelor rețetei Orez picant cu piept de pui:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus....
Turmeric - curcuma
Avantaje: Turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, fiind testat în cadrul mai multor studii ca tratament împotriva unor afecțiuni precum Alzheimer, cancer, artrită și probleme digest...
Dezavantaje: Turmericul poate provoca reacții adverse dacă este consumat peste limita recomandată și poate interfera cu alte tratamente. Femeilor însărcinate li se recomandă consumul cu prudență al turmer...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire

Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.