Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ostropel

Vizite: 1918
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
787

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300-400 g carne (pasare, miel, vitel, vita, porc, iepure),
- ceapa (50 g),
- 5 catei de usturoi,
- 1/4 l suc de rosii,
- 25 g faina,
- 10 fire ceapa verde sau usturoi verde,
- untdelemn,
- sare.

Preparare:

Carnea se inabusa impreuna cu ceapa taiata marunt in 4-5 linguri de untdelemn. Dupa ce s-a fragezit bine carnea, se freaca faina cu sucul de rosii rece, adaugat cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase si apoi se toarna peste carne, completand sosul cu apa sau suc de rosii (in total, cca. 500-600 ml). Se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia imediat de pe foc, adaugand usturoiul si sare, dupa gust.

Ostropelul se poate servi cu piure de cartofi.

Cand se foloseste ceapa sau usturoi verde, acestea curatate, spalate, se fierb intregi, cu frunze cu tot, in apa clocotita, cca. 10 minute, pana cand se moaie bine, apoi apa se se scurge si se adauga in sos (in loc de apa simpla).

Firele de ceapa sau usturoi (sau ambele), reci, se rasucesc in forma de cununite, cu diametrul de 4-5 cm, cu toate frunzele infasurate in jurul inelului format si se adauga in sos. Cine doreste le prajeste, 1-2 minute, pe ambele parti in 30 g unt sau 2 linguri untdelemn, apoi le adauga in sos.

Ostropelul se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se ridice untdelemnul, sau se tine in cuptor, 5 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Ostropel:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire