Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pâine de orez

Vizite: 5395
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 cana faina de orez (pudra)
- 1/3 cana zahar
- 1 banana, pasata
- 1/2 lingurita de nucsoara
- 1 varf cutit praf de copt
- 1/2 cana struguri
- 1/2 cana coacaze
- 1 lingurita coaja de portocala
- 1 lingurita coaja de lamaie

Preparare:

Banana pasata se amesteca cu zaharul, apoi cu faina.
Strugurii si coacazele se pun intr-o punga de hartie, alaturi de 2 linguri de faina si se agita bine, dupa care se adauga la coca preparata din faina si banana.

Coca se pune in tavi pentru checuri, in strat subtire si se presara cu coaja de portocale si lamaie. Se coace in cuptor 40 minute, pana se rumeneste si devine crocanta.


Analiza ingredientelor rețetei Pâine de orez:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Coacăze negre
Avantaje: Coacăzele negre au un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă excelentă de vitamina C. Sunt benefice pentru intărirea sistemului imunitar, pentru răceala, gripa și roșu...
Dezavantaje: Pot încetini coagularea sângelui....
Făină de orez alb
Avantaje: Făina de orez alb are un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Nu on'ie gluten....
Dezavantaje: Conține mai puțin folat decât făina de grâu integral. Are mai puțini fitonutrienți decât grâul integral. Risc de intoxica'ie cu arsenic....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Struguri
Avantaje: Strugurii sunt o sursă bună de vitamina C si vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi și sodiu. Strugurii sunt o importantă sursă de minerale. Conțin antioxidanți cu rol benefic pe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de struguri provine din zaharuri. Consumați în exces, pot cauza probleme stomacale. Unele persoane pot prezenta alergii la struguri, inclusiv la semințel...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire