Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pâine delicioasă cu banane

Vizite: 2330
Timp preparare: 100min
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- margarina sau unt, topite
- 3 banane coapte bine
- 2 cani faina de orez (sau alta faina fara gluten)
- 1 cana zahar
- 1 cana nuci, maruntite sau macinate
- 2 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita vanilie

Preparare:

Intr-un bol mare se amesteca untul cu zaharul. Se incorporeaza ouale, vanilia si bananele. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga la compozitia lichida si se amesteca pana cand se incorporeaza toata faina. La sfarsit, se pun nucile, maruntite sau macinate.

Compozitia se toarna in tava si se lasa la cuptor 1 ora si 20 minute. Se incearca cu o scobitoare in mijlocul painii si daca iese uscata atunci painea este coapta.


Analiza ingredientelor rețetei Pâine delicioasă cu banane:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Făină de orez alb
Avantaje: Făina de orez alb are un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Nu on'ie gluten....
Dezavantaje: Conține mai puțin folat decât făina de grâu integral. Are mai puțini fitonutrienți decât grâul integral. Risc de intoxica'ie cu arsenic....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire