Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pastă de pește

Vizite: 1967
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2068

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g sardele (heringi, macrouri) in ulei
- 4 buc oua
- 200 g unt
- 25 g patrunjel
- 50 g ceapa
- 30 g mustar
- 5 g piper
- 10 g lamaie
- 15 g sare

Preparare:

Se desface conserva de peste si se rastoarna continutul intr-un castron.

Cu o furculita se indeparteaza sira spinarii din bucatile de peste si cu o lingura de lemn se zdrobeste pestele in propriul lui ulei.

Separat se bate untul spuma si se amesteca impreuna cu pestele, mustarul, sarea, piperul si zeama de lamaie.

Ouale fierte si curatate de coaja se dau prin razatoare si impreuna cu ceapa si patrunjelul tocate fin se amesteca bine cu pasta de peste.

Se decoreaza cu rondele din castraveciori murati, jumatati de masline, frunze de patrunjel, felii de gogosari rosii.

Inainte de a se servi in portii sau tartine, se da la rece o jumatate de ora.


Analiza ingredientelor rețetei Pastă de pește:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sardele - conservă în ulei
Avantaje: Sardelele conțin proteine, vitamina D, vitamina B12, fosfor, niacină, calciu și seleniu....
Dezavantaje: Sardelele conțin mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire