Rețetă Paste cu somon și roșii
Vizite: 3632
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
4612
CALORII
10
PORTII
Ingrediente/compozitie:
750 g spaghete Barilla (o cutie si jumatate)3 pachete somon afumat a cate 140g
1kg rosii cherry
2 pachete parmezan a cate 200g
2 cutii smantana lichida de gatit 20%
o legatura patrunjel
6 catei usturoi
3 linguri ulei masline
Preparare:
Se pregatesc toate ingredientele:- pestele se taie bucatele (sau se marunteste cu furculita)
- rosiile se taie in patru (bucatele de 1-2cm)
- parmezanul daca nu e ras se da prin mixer
- patrunjelul se taie marunt
- se cojeste urturoiul
Atentie: cantitatile sunt mari incat aveti nevoie de o tigaie mare (30+cm) pentru sos si o oala mare pentru paste - la sfarsit peste ele veti adauga si sosul si trebuie sa puteti mesteca.
Daca ati pregatit ingredientele puteti face simultan si sosul si pastele. Nu ar trebui sa mai dureze mai mult de 20min (nu supergatiti sosul!).
Se pune intr-o tigaie mare uleiul, 3 catei usturoi zdrobiti si pestele. Se caleste la foc mic pana pestele isi schimba culoarea (3-5minute).
Se adauga rosiile si restul de usturoi pisat si se lasa 7-10minute la foc mare amestecand continuu. Dupa ce rosiile par patrunse se adauga smantana si se mai lasa 3-5 minute.
In acelasi timp se pun pastele la fiert in apa cu sare (doua lingurite). Se lasa la fiert conform specificatiilor de pe pachet (8-9min), adaugandu-le si masurand timpul dupa ce a fiert apa. Nu lasati mai mult, trebuie sa fie al dente.
Dupa ce au fiert, scurgeti apa. Pastrati o cana cu zeama de la paste.
Amestecati pastele cu sosul adaugand parmezanul si patrunjelul (fie in tigaie, fie in oala in care au fiert pastele). Pastrati o patrime din parmezan pentru a adauga la final, peste paste in farfurie. Tineti inca 2-3 minute pe foc amestecand continuu. Puteti adauga putin din zeama pastrata daca vi se par prea uscate.
Presarati piper negru macinat si frunzulite de busuioc.
Perfect!
Analiza ingredientelor rețetei Paste cu somon și roșii:
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Somon afumat
Avantaje: Somonul este o bună sursă de acizi grași omega-3....
Dezavantaje: Consumul de cantitati mari de carne afumata este o cauza a aparitiei cancerului, deci pestele afumat trebuie sa fie un deliciu ocazional.
Poate conține niveluri moderate de mercur și poluanți....
Spaghete
Avantaje: Spaghetele au un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...