Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Păstrav prăjit la cuptor

Vizite: 2454
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Rețetă Păstrav prăjit la cuptor
1600

CALORII

1

PORTII

Ingrediente/compozitie:

2 pastravi
1 ardei gras taiat marunt
1 cana de vin
sare/piper
busuic, dafin, chimen, patrunjel
1/2 lamaie

Preparare:

1. Intr-o tava de teflon am pus pestii spalati si curatati cu bucatele de ardei inauntrul fiecarui peste.

2. Am adaugat ulei de masline si condimente peste ei si i-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 15 minute.

3. I-am intors, am adaugat 1 cana de vin si i-am mai lasat 5 min.

Ii puteti servi cu lamaie, cartofi taranesti facuti la cuptor cu usturoi sau cu cus cus.


Analiza ingredientelor rețetei Păstrav prăjit la cuptor:

Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Cartofi copți in coajă
Avantaje: Cartofii copți sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6 și potasiu....
Dezavantaje: Conțin niveluri ridicate de carbohidrați simpli....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Cuscus
Avantaje: Cușcuș are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Păstrăv
Avantaje: Păstrăvul este o sursă bună de proteine, vitamina B12, tiamina, riboflavină, niacină, fosfor, seleniu, acizi graşi Omega 3. Consumul de păstrăv îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară...
Dezavantaje: Păstrăvul este bogat în colesterol. Ca mai toate sursele importante în Omega 3, consumul excesiv de păstrăv sau suplimente din ulei de peşte ar putea creşte riscul de hemoragii sau probleme di...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin roșu de masă
Avantaje: Vinul rosu de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Vinul rosu contine cea mai mare concentratie de flavonoide, in special resveratrol, care se gaseste in cojile de ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul rosu de masa provin din zaharuri si alcool....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.