Rețetă Penne cu piept de pui și ardei colorați
Vizite: 1680
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
5028
CALORII
10
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 1300g piept de pui- 500 gr penne
- 800 ml lapte
- 200 g smântână de gătit
- 200 g cașcaval
- 2 cepe
- 4 ardei (roșu, galben, portocaliu și verde)
- 7 linguri ulei de măsline
- zeama de la jumătate de lămâie
- o legatură de pătrunjel
- sare, piper, usturoi granulat, boia de ardei dulce
Preparare:
- am marinat puiul tăiat fideluțe în amestec de sare, piper, boia de ardei dulce și zeama de lămâie și l-am lăsat la rece peste noapte;- am gătit puiul în uleiul de măsline incins, aproximativ 15 minute, sau până când carnea devine albă, apoi am pus-o de-oparte;
- am călit ceapa împreună cu ardeiul până când au devenit moi, peste care am adăugat puiul, pastele, laptele și am lăsat amestecul la fiert aproximativ 15 minute;
- la final am asezonat cu sare, piper, usturoi granulat și boia, după gust, am adăugat jumatate din cașcavalul ras și smântâna și am amestecat bine toate ingredientele;
- am servit cu cașcaval ras și pătrunjel proaspăt tocat.
Analiza ingredientelor rețetei Penne cu piept de pui și ardei colorați:
Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi.
Au rol antioxidant și antiinflamator.
Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....