Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Penne cu piept de pui și ardei colorați

Vizite: 197
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Penne cu piept de pui și ardei colorați
5028

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 1300g piept de pui
- 500 gr penne
- 800 ml lapte
- 200 g smântână de gătit
- 200 g cașcaval
- 2 cepe
- 4 ardei (roșu, galben, portocaliu și verde)
- 7 linguri ulei de măsline
- zeama de la jumătate de lămâie
- o legatură de pătrunjel
- sare, piper, usturoi granulat, boia de ardei dulce

Preparare:

- am marinat puiul tăiat fideluțe în amestec de sare, piper, boia de ardei dulce și zeama de lămâie și l-am lăsat la rece peste noapte;
- am gătit puiul în uleiul de măsline incins, aproximativ 15 minute, sau până când carnea devine albă, apoi am pus-o de-oparte;
- am călit ceapa împreună cu ardeiul până când au devenit moi, peste care am adăugat puiul, pastele, laptele și am lăsat amestecul la fiert aproximativ 15 minute;
- la final am asezonat cu sare, piper, usturoi granulat și boia, după gust, am adăugat jumatate din cașcavalul ras și smântâna și am amestecat bine toate ingredientele;
- am servit cu cașcaval ras și pătrunjel proaspăt tocat.


Analiza ingredientelor rețetei Penne cu piept de pui și ardei colorați:

Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire

Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.