Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pere cu gorgonzola, nuci și miere

Vizite: 3274
Timp preparare: 15min
Dificultate: redusa
Rețetă Pere cu gorgonzola, nuci și miere
605

CALORII

1

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 para, spalata, taiata în patru, îndepartat casuta de seminte
1 lingurita zahar brun
50-60 g gorgonzola dolce
2-3 nuci, miezul
2 felioare pâine alba (faina de spelta)
1 lingurita ulei de masline presat la rece
1 lingurita miere (flori de pomi fructiferi. O miere superba!)
1 lingura zeama de lamâie, pentru a împiedica oxidarea rapida a perelor

Preparare:

Pentru ca am facut doar o portie de proba, am preparat totul deodata într-o tigaie încapatoare. Feliile de para le-am stropit imediat cu zeama de lamâie, apoi le-am presarat cu zahar brun, pe partile taiate. Am pensulat tigaia cu o lingurita de ulei de masline, am încins-o putin si am adaugat cele doua felioare de pâine în mijloc, perele în margine, iar miezurile de nuci lânga pere. Direct lânga sursa caramelizatoare. Pe masura ce perele se caramelizeaza, lasa putina zeama caramelizata pe care o prind nucile. Ar fi pacat sa ramâna savoarea în tigaie. Se scot pe masura ce se rumenesc. Se repartizeaza direct pe farfuria în care se va servi. Pâinea e gata prima. Nu o lasati sa se maroneasca. Evitati deshidratarea agresiva. Pe alocuri aurita, este suficient. Nucile, sunt si ele caramelizate rapid, le asezati pe lânga pîine. În final se maronesc si perele usor, le asezati pe ele, pe unde aveti loc. Gorgonzola o taiati în 2-3 cubulete, o asezati peste pâine si stropiti totul cu un firicel subtire de miere, si serviti cu maaare pofta!

Analiza ingredientelor rețetei Pere cu gorgonzola, nuci și miere:

Gorgonzola dolce
Gorgonzola Dolce sau Dolcelatte este o brânză italiană moale, cu un gust mai dulce. Este o variantă mai suavă dar mai grasă a brânzei tradiționale cu mucegai albastru....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Pere
Avantaje: Sunt un pachet de vitamine, minerale și fitonutrienți. Perele sunt bogate în fibre alimentare și vitamina C. Au efect antioxidant. Sunt dense din punct de vedere nutritiv și conțin fibre ce c...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de pere provine din zaharuri. Perele proaspete conțin un alcool bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care, în cantitati mari, poate provoca diaree la un num...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire