Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pesmeți cu mac

Vizite: 1288
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5113

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 600 g faina
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 2 buc galbenusuri
- 2 buc oua
- 100 g mac
- 100 g smantana

Preparare:

Galbenusurile, ouale si smantana se amesteca cu zaharul, se adauga untul topit, faina si macul si se framanta impreuna, pana ce se obtine un aluat omogen.

Se lasa sa se odihneasca doua ore.

Se intinde o foaie cu grosimea de 5 mm, se taie cu un pahar sau cu o forma de tabla pentru decupat coca, se asaza pesmetii in tavi neunse si se coc la un foc potrivit.


Analiza ingredientelor rețetei Pesmeți cu mac:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Semințe de mac
Avantaje: Semintele de mac sunt o sursa buna de calciu, tiamina, magneziu, fosfor si zinc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire