Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pește cu roșii

Vizite: 1729
Timp preparare: 50min
Dificultate: medie
5240

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg peste,
- ceapa,
- ulei,
- bulion,
- rosii,
- faina,
- sare,
- piper,
- vin,
- verdeata

Preparare:

Pestele curatat si spalat bine se proportioneaza, se codimenteaza cu sare, piper, dupa care se prajeste usor in ulei, fara a se rumeni si apoi se scoate pe un platou.

In uleiul ramas, se prajeste ceapa tocata marunt, se adauga faina si se trage in continuare pana ce faina s-a rumenit.

Se sting cu bulionul amestecat cu vin. Rosiile se oparesc, se curata de coaja, se taie in feliute. Se pun bucatile de peste in acest sos, iar pe deasupra rosiile taiate si se da vasul la cuptor pentru 20-25 min.

Cand pestele este aproape gata, se presara verdeata taiata marunt si se mai lasa cateva min la cuptor.


Analiza ingredientelor rețetei Pește cu roșii:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Macrou
Avantaje: Macroul este o sursă ideală de proteine, vitamina B12, seleniu, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Bolnavii de gută și femeile însărcinate trebuie să evite macroul....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire