Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piept de pui cu sparanghel și fistic

Vizite: 1721
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1468

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 lingura cu ulei de sesam
- 700 g sparanghel proaspat, taiat in feliute
- 500 g piept de pui taiat feliute
- 4 cepe verzi, taiate in feliute
- 2 linguri cu ghimbir
- 1 lingurita cu sos de usturoi
- 1/4 ceasca cu fistic sarat, fara coaja, tocat

Preparare:

Se pune ulei la incalzit intr-o tigaie si apoi adauga sparanghel (lasa pe foc aproximativ 2 minute). Apoi se pun bucatile de carne si se lasa timp de 4 minute. Se adauga ceapa, ghimbirul, sosul de usturoi si lasa pana cand carnea este gata.
Se presara fisticul si este gata pentru a fi servit.


Analiza ingredientelor rețetei Piept de pui cu sparanghel și fistic:

Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Fistic
Avantaje: Fisticul este o sursă excelentă de calciu, fosfor, potasiu, vitamina A, vitamina K și acid folic. Este delicios şi foarte sănătos: îmbunătăţeşte vederea, sistemul cardiovascular şi cel imu...
Dezavantaje: Din cauza aportului crescut de calorii, fisticul poate duce la o creştere în greutate. De asemenea, are un potenţial alergen destul de mare, provocând probleme gastrointestinale la persoanele into...
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sparanghel
Avantaje: Sparanghelul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B6, magneziu, zinc, fibre alimentare, vitamina A, E, C și K. În plus sparanghelul conține și tiamină, riboflavină, acid foli...
Dezavantaje: Sparanghelul nu este recomandat bolnavilor de gută, deoarece purina poate agrava simptomele acestei afecțiuni. Poate produce un miros specific al urinei....
Ulei de susan
Avantaje: Uleiul de susan nu conține colesterol. Conține o cantitate crescută de grăsimi nesaturate, în special Omega-6. Are efect antioxidant. Este utilizat atât în alimentație, datorită gustului, ...
Dezavantaje: ConÈ›ine acizi graÈ™i saturaÈ›i. Unele persoane pot prezenta alergii la susan È™i uleiul de susan. Dacă este consumat necorespunzător È™i în cantitate crescută, poate duce la creÈ™terea greutăÈ...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire