Rețetă Piept de pui cu sparanghel și fistic
Vizite: 1721
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1468
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 lingura cu ulei de sesam- 700 g sparanghel proaspat, taiat in feliute
- 500 g piept de pui taiat feliute
- 4 cepe verzi, taiate in feliute
- 2 linguri cu ghimbir
- 1 lingurita cu sos de usturoi
- 1/4 ceasca cu fistic sarat, fara coaja, tocat
Preparare:
Se pune ulei la incalzit intr-o tigaie si apoi adauga sparanghel (lasa pe foc aproximativ 2 minute). Apoi se pun bucatile de carne si se lasa timp de 4 minute. Se adauga ceapa, ghimbirul, sosul de usturoi si lasa pana cand carnea este gata.Se presara fisticul si este gata pentru a fi servit.
Analiza ingredientelor rețetei Piept de pui cu sparanghel și fistic:
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia.
Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Fistic
Avantaje: Fisticul este o sursă excelentă de calciu, fosfor, potasiu, vitamina A, vitamina K și acid folic. Este delicios şi foarte sănătos: îmbunătăţeşte vederea, sistemul cardiovascular şi cel imu...
Dezavantaje: Din cauza aportului crescut de calorii, fisticul poate duce la o creştere în greutate. De asemenea, are un potenţial alergen destul de mare, provocând probleme gastrointestinale la persoanele into...
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu.
Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață.
Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sparanghel
Avantaje: Sparanghelul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B6, magneziu, zinc, fibre alimentare, vitamina A, E, C și K. În plus sparanghelul conține și tiamină, riboflavină, acid foli...
Dezavantaje: Sparanghelul nu este recomandat bolnavilor de gută, deoarece purina poate agrava simptomele acestei afecțiuni.
Poate produce un miros specific al urinei....
Ulei de susan
Avantaje: Uleiul de susan nu conține colesterol.
Conține o cantitate crescută de grăsimi nesaturate, în special Omega-6.
Are efect antioxidant.
Este utilizat atât în alimentație, datorită gustului, ...
Dezavantaje: Conține acizi grași saturați.
Unele persoane pot prezenta alergii la susan și uleiul de susan.
Dacă este consumat necorespunzător È™i în cantitate crescută, poate duce la creÈ™terea greutăÈ...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...