Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pilaf cu ficăței (pentru bebeluși de la 10 -11 luni)

Vizite: 14270
Timp preparare: 50min
Dificultate: medie
Rețetă Pilaf cu ficăței (pentru bebeluși de la 10 -11 luni)
4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 tavita de ficatei de pui proaspeti
1 canita de orez
1/2 morcov
1/2 ardei gras rosu
2 catei de usturoi
ulei de masline
patrunjel

Preparare:

Intr-un vas yena se pune 1-2 linguri de ulei de masline (depinde cat de mare e vasul), ficateii spalati bine si taiati in doua, usturoiul taiat cat de mic se doreste, si apa cat sa acopere ficateii, si se baga la cuptor pentru aproximativ 30 min.
La sfarsit trebuie sa fie foarte putin rumeniti pentru deasupra.(Urmariti sa nu scada apa si sa se rumeneasca prea tare ficateii).
Intre timp spalam bine bine orezul si si legumele, pe care le taiem cubulete (eu le dau la robot).
Intr-o cratita de marime medie se pune o lingurita de ulei de masline, ardeiul si morcovul(cubulete), si se lasa la foc mic max. 1 min, cu capacul (se tine oarecum la aburi), apoi se adauga orezul si apa.
Eu pun, pe langa cele 4 masuri care se pun la orez,inca o masura ca sa fiu sigura ca imi ramane zeama pentru a obtine consistenta dorita la final.
Se mai amesteca din cand in cand, iar spre final se adauga si patrunjelul.
Cand sunt gata ambele se paseaza ficateii si orezul si se mai adauga zeama cat doriti.
Un adevarat deliciu.........eu mereu pregatesc si pentru noi aceasta reteta.
Iar sare nu pun niciodata.....deocamdata.....


Analiza ingredientelor rețetei Pilaf cu ficăței (pentru bebeluși de la 10 -11 luni):

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ficat de pasăre (fiert)
Avantaje: Furnizează doze sănătoase de vitamine și minerale esențiale....
Dezavantaje: Cantitatea mare de colesterol....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire