Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piure de spanac cu smântână

Vizite: 2971
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1957

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg spanac
- 4 oua
- 100 ml smantana
- 100 g unt (20 g pentru ungerea formelor)
- 750 ml lapte
- 50 g faina
- sare
- piper
- putina nucsoara (praf)

Preparare:

Se fierbe spanacul aproximativ 5 minute; apoi, se spala cu apa rece si se scurge bine. Intre timp, se prepara sosul alb: pentru aceasta, se prajeste usor 50 g de unt intr-o cratita, se adauga faina si se lasa pe foc 4 minute. Se toarna, apoi, laptele, la care se adauga sarea, piperul si nucsoara. Se lasa sa fiarba inabusit pe foc foarte mic pana da in clocot, amestecand mereu.
Dupa ce sosul este gata, urmeaza spanacul. Spanacul se taie marunt si puneti-l intr-o cratita (cu toarte si capac) in care s-au prajit usor restul de unt.
Se condimenteaza dupa gust si se toarna 2 linguri cu sos alb. Este momentul sa se adauge ouale la spanac. Se amesteca toatul foarte bine.
Se incalzeste in prealabil cuptorul (sa fie foarte cald) in timp ce s-au uns cu unt formele si se umplu cu piureul de spanac.
Se ia o farfurie mare adanca (care rezista la temperatura ridicata din cuptor) si se aranjeaza in aceasta formele.
Se umple cu apa cam pana la jumatate din inaltimea formelor, apoi se dau totul la cuptor timp de 25 de minute.
Cu 5 minute inainte ca piureul de spanac de la cuptor sa fie gata, dupa ce sosul care s-a racit, se adauga smantana proaspata si se pune la fiert 2 minute.
Se strecoara sosul printr-o sita si face in asa fel incat sa ramana cald. Se scoate piureul de spanac din cuptor si din forme dupa cateva minute. Daca se doreste sa aiba o forma deosebita, se aranjeaza pe o farfurie, se acopera cu sos si este gata.

Pont!
Cu cat se adauga mai multe oua, cu atat piureul de spanac va fi mai putin moale.
Se poate folosi spanac congelat, taiat marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Piure de spanac cu smântână:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire