Rețetă Pizza Capricciosa
Vizite: 2900
Timp preparare: 85min
Dificultate: medie
1240
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 aluat dospit conform retetei- 500 g rosii coapte bine
- 250 g sunca fiarta taiata felii
- 4 fileuri de sardele din conserva
- 8 anghinare (miezul) conservate in ulei
- 4 linguri ulei (de masline)
- 150 g masline negre
- putina sare
- piper negru macinat
- 1 lingura ulei (de masline) pentru a unge tava
Preparare:
1. Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului.2. Sardelele se taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei.
3. Aluatul se pune pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita.
4.Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Analiza ingredientelor rețetei Pizza Capricciosa:
Anghinare
Avantaje: Anghinarea este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K, acid folic, magneziu și potasiu. În plus, ea conține numeroși fitonutrienți benefici organismului.
Este eficien...
Dezavantaje: Poate cauza reacții adverse în cazul consumului excesiv și în cazul persoanelor cu afecțiuni ale vezicii biliare.
...
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale.
Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii.
Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare.
Pot cauza alergii.
Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sardele - conservă în ulei
Avantaje: Sardelele conțin proteine, vitamina D, vitamina B12, fosfor, niacină, calciu și seleniu....
Dezavantaje: Sardelele conțin mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...