Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pizza Mamma Lucia

Vizite: 1897
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- 1 aluat dospit conform retetei
- 300 g carne tocata mixta
- 2 linguri ulei (de masline)
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri pasta de tomate
- 150 ml vin alb
- 2 linguri oregano taiat marunt
- 1 lingurita sare
- piper macinat proaspat
- praf de boia de ardei
- 400 g broccoli (conopida mica) oparit
- 200 g cascaval ras

Preparare:

1. Aluatul se prepara conform retetei. Carnea tocata se prajeste bine in ulei. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se adauga la carnea tocata.
2. Se adauga pasta de tomate si se stinge cu vin alb. Se fierbe acoperit, la foc mic, 10 minute.
3. Se adauga oregano si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se intinde aluatul. Se oparesc rosiile, se cojesc si se taie felii, apoi se impart uniform pe aluat impreuna cu broccoli. Se toarna sosul de carne tocata deasupra.
4. Se presara compozitia cu cascaval si se pune la cuptor pentru 20-25 de minute.


Analiza ingredientelor rețetei Pizza Mamma Lucia:

Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor. Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire