Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Plăcintă cu mălai și brânză telemea de vacă

Vizite: 7178
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
Rețetă Plăcintă cu mălai și brânză telemea de vacă
1557

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- malai 200 g
- 4 oua
- 200 g branza telemea de vaca data pe razatoarea mare
- apa
- ulei de masline rafinat
- maghiran
- sare
- piper

Preparare:

- se bat ouale cu furculita intr-un castron adanc, se adauga malaiul, apa cat sa faca un alutat nu foarte subtire, maghiranul, sarea, piperul , o lingura ulei masline si branza telemea. Se amesteca foarte bine ingredientele si se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline rafinat la incins ( se pune ulei doar cat sa acopere fundul tagaii).
- se da la foc mic, se taie cu lingura in patru si cand e coapta pe o parte se intoarce usor fiecare sfert , pentru se coace pe ambele parti bine.
- se poate servi cu sos de rosii cu usturoi


Analiza ingredientelor rețetei Plăcintă cu mălai și brânză telemea de vacă:

Făină de porumb
Avantaje: Făina de porumb are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Susceptibil la contaminarea cu ciuperci. Poate afecta absorbția de minerale....
Măghiran
Avantaje: Măghiranul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina K, vitamina B6, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Telemea de vacă
Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire