Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Plăcintuță cu mere sau brânză

Vizite: 2185
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 3 oua
- 3 cescute (o cescuta potrivita) zahar
- 1 cescuta lapte
- 1 si 1/2 cescuta ulei
- 5 cescute faina
- 1 praf de copt
- coaja lamaie, vanilie, alte arome

Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma adaugandu-se treptat zaharul, apoi cate un galbenus pe rand, se pune laptele treptat si la fel uleiul; praful de copt se amesteca cu faina si se pune in ploaie si apoi coaja de lamaie, vanilia etc.

Umplutura:
1) Mere rase (7-8 mere mari) amestecate cu 3-4 linguri zahar, scortisoara, vanilie (calite pe foc).
2) Branza dulce amestecata cu 3 oua batute spuma, coaja de lamaie, vanilie, stafide.

Coacerea:
Se tapeteaza tava cu ulei si faina se pune un strat din aluat, se introduce in cuptor se coace putin pana se intareste putin aluatul, apoi se pune umplutura si restul de aluat; se introduce la cuptor; este gata cand s-a rumenit putin deasupra.
Se tapeteaza cu zahar farin.


Analiza ingredientelor rețetei Plăcintuță cu mere sau brânză:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire