Rețetă Pollo italiano (Nevestele vesele)
Vizite: 3208
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2233
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 800 g piept de pui- 200 g ciuperci
- 200 g tofu
- 1 lingura pasta de ardei
- o legatura de patrunjel verde
- sare
- piper
- ghimbir macinat
- 100 g smanana
- 3 catei usturoi
- maioneza
Preparare:
Pieptul de pui se spala, se dezoseaza daca e cazul si se taie felii exact ca pentru snitel. Ciupercile se spala si se curata, patrunjelul se spala, branza tofu se da pe razatoare.Ciupercile si patrunjelul se toaca marunt se amesteca cu tofu ras si se condimenteaza dupa gust.
Se taie folii patrate se unge cu un pic de ulei de masline si se aseaza carnea peste carne compozitia de ciuperci, patrunjel si tofu si se ruleaza, se impacheteaza bine cu folia si se aseaza intr-un vas termorezistent in care se adauga un pic de apa, se introduce in cuptor, pentru de 30-40 minute.
Intre timp se face sosul.
Se fprepara maioneza dintr-un galbenus de ou, se adauga smantana, usturoiul pisat si condimentele. Se amesteca bine si se pune la frigider pana la servire.
Se scoate din cuptor se da folia jos si se serveste cu sau fara garnitura si cu sosul de maioneza.
Analiza ingredientelor rețetei Pollo italiano (Nevestele vesele):
Brânză de soia - Tofu
Avantaje: Fără colesterol, tofu (brânza de soia) este o importantă sursă de energie, proteine, calciu, fier, magneziu, fosfor şi potasiu. Este un înlocuitor excelent al laptelui pentru persoanele alergic...
Dezavantaje: Agenţii de coagulare, soia modificată genetic şi acţiunea diferită a isoflavonelor din tofu ar putea influenţa negativ buna funcţionare a întregului organism....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății.
Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu.
Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață.
Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...