Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu ananas

Vizite: 1618
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 lingura de margarina
- 1 cana zahar
- 4 bucati de ananas
- 4 oua
- zeama de lamaie
- coaja de lamaie data prin razatoare
- 1 cana amidon de cartofi
- 1 lingurita praf copt

Preparare:

Margarina se topeste alaturi de cana de zahar intr-o tava. Bucatelele de ananas se pun peste margarina topita. Se da deoparte.

Intr-un bol mare, se freaca spuma galbenusurile de ou. Se adauga restul de zahar in ploaie, zeama de lamaie si coaja de lamaie data prin razatoare. Se amesteca pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa. Separat, se bat spuma albusurile cu un tel curat. Peste ele se toarna incet galbenusurile.

Amidonul de cartofi se amesteca cu praful de copt si se toarna peste oua. Intreaga compozitie se toarna peste fructe.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Prajitura se coace 30 minute, apoi se rastoarna cu fata in jos pe un platou si se lasa la racit.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu ananas:

Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Ananas
Avantaje: Ananasul este bogat în vitamina C, fibre alimentare, tiamină și vitamina B6. În plus, ananasul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Este bun în caz de probleme digestive, f...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de ananas provin din zaharuri....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire