Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu brânză de vaci și piersici

Vizite: 2043
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa
2665

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 700 g piersici/nectarine taiate felii,
- 125 g zahar tos,
- 100 g gem de caise incalzit si trecut prin sita,
- 100 g biscuiti digestivi sfaramati,
- 25 g migdale macinate,
- 500 g branza de vaci proaspata,
- 4 linguri smantana,
- 2 oua mari separate,
- 50 g unt,
- 1 lingura amidon,
- 2 lamai, sucul si coaja rasa

Preparare:

Ungeti si tapetati cu hartie baza si marginile unei forme de copt (cu diametrul de 20 cm). Topiti untul si adaugati biscuitii si migdalele; amestecati bine si presati amestecul intr-un strat, pe baza formei.

Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Frecati branza de vaci, trecuta prin sita, cu galbenusurile, sucul si coaja rasa de lamaie, smantana si amidonul, pana ce amestecul devine cremos.

Bateti albusurile pana devin spuma. Incorporati treptat zaharul si continuati sa bateti albusurile pana ce spuma este tare si lucioasa. Mestecati cele doua compozitii si turnati amestecul in forma, peste stratul de biscuiti. Neteziti suprafata cu dosul unei linguri.

Dati la cuptor timp de 50-60 minute. Lasati sa se raceasca in forma si dati la frigider timp de 1 ora. Scoateti prajitura din forma si deasupra aranjati fructele. Incalziti gemul si turna-ti-l peste prajitura.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu brânză de vaci și piersici:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Nectarine
Avantaje: Nectarinele sunt bogate în vitamina C, vitamina A, niacină, potasiu și fibre alimentare. În plus, nectarinele nu conțin grasimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Nectari...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de nectarine provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire