Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu cremă și banane

Vizite: 2327
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3201

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g biscuiti cu ghimbir
- 2-3 banane

Pentru crema:
- 4 oua
- 1 cana de lapte
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- esenta de vanilie
- 1 lingura de unt

Preparare:

Biscuitii se sfarama in maini si se pun pe fundul unei tavi pentru placinta. Bananele se curate de coaja si se taie felii cu care se tapeteaza fundul tavii (deasupra biscuitilor sfaramati).
Ouale se amesteca cu zaharul si faina, esenta de vaniliese adauga laptele si se pune cratita pe aragaz, la foc potrivit. Cand incepe sa se ingroase crema si da in clocot, se adauga o lingura de unt.
Dupa ce se raceste, se toarna peste bananele feliate.
Se orneaza cu bucati de fructe si se da la rece.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu cremă și banane:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire