Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură Zi și Noapte

Vizite: 1607
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1270

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g faina fara gluten
- 125 g unt
- 5 oua
- 60 ml lapte
- 1 lingura cu varf de cacao amara
- 1 lingura lapte cald

Preparare:

Se pun toate ingredientele (in afara de cacao si lingura de lapte cald) intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul (5-7 minute), pana se obtine o crema omogena.
Se imparte aluatul in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si lingura de lapte cald.
Intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina se pune aluatul alb apoi cel cu cacao.
Se da la cuptor timp de 60 minute.
Se verifica cu o scobitoare.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură Zi și Noapte:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină fără gluten
Făina fără gluten este un amestec de făinuri care în mod natural nu conțin gluten și grâu (orez, cartofi, tapioca, porumb, hrișca), fiind o alternativă perfectă la făina de gr&ac...
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire