Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui chinezesc cu lămâie

Vizite: 2815
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1396

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 buc. piept de pui
- 3/4 cescuta zeama lamaie
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 2 lingurite concetrat de pui (pudra)
- 4 linguri amidon
- 3 linguri zahar (de preferinta brun)
- 2 lingurite radacina ghimbir dat prin razatoare (3-4 ingurite ginger pudra)
- 150 ml apa
- 1 albus
- ulei pentru prajit "in baie"

Preparare:

Sucul de lamaie se combina intr-o olita cu coaja rasa, concentratul de pui, 2 linguri amidon, zahar si ghimbir; se pune la fiert amestecand in continuu pana da in clocot si se ingroasa.

Se ia de pe foc si se lasa acoperit deoparte. Puiul se curata de piele, se taie in cubulete potrivite ca marime (4-5 cm), se dau prin amidonul ramas, apoi prin albusul batut spuma (dar nu pana se intareste) si se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc putin. Cand se scot se lasa putin in hartie absorbanta (sau servetele) apoi se aranjeaza pe farfurie turnandu-se sosul deasupra.


Analiza ingredientelor rețetei Pui chinezesc cu lămâie:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire