Rețetă Pui cu ananas
Vizite: 2946
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1558
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 cutie de compot de ananas de 250 g- 1 piept de pui dezosat
- sos de soia
- 2 linguri de unt
Pentru garnitura:
- 400 g orez basmati
- putin ulei de masline
Preparare:
Puiul se taie cubulete mici si se prajeste in ulei. Ananasul se taie si el cubulete, se amesteca cu puiul. Se toarna zeama de compot si putin sos de soia.Separat, se fierbe orezul basmati cu putina apa plata, un strop de ulei de masline si sare.
Puiul cu ananas se serveste cald, alaturi de garmitura de orez.
Analiza ingredientelor rețetei Pui cu ananas:
Compot de ananas
Avantaje: Compotul de ananas conține vitamina C, iar conținutul său de grăsimi și sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de compotul de ananas provin din zaharuri.
Ananasul din compot își pierde efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), are un indice glice...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii.
Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu.
Poate conține substanțe care cauzează cancer.
Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....