Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui cu ghimbir

Vizite: 1857
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Rețetă Pui cu ghimbir
2961

CALORII

5

PORTII

Ingrediente/compozitie:

30 gr ghimbir
1 lingura boia de ardei
3 buc. catei usturoi
1 lingurita sare,piper si cimbru
10 buc. pulpe fara piele si os
20 ml ulei masline

Preparare:

Pulpele le spalam bine si le mai curatam de pielite daca au ,le codimentam cu uleiul de masline, sarea, piperul si cimbru, ghimbirul il dam pe razatoarea mica cu tot cu coarja in ea se afla toata aroma lui adaugam si boiaua care ii va oferi puiului o culoare mai placuta, usturoiul pisat il adaugam si pe el amestecam carnea usor si o lasam la marinat normal o noapte ar fi foarte bine insa eu am lasato in jur de 2 ore dupa care am prajito. Intre timp am pregatit un pireu de cartofi si o salata din varza alba, rosie, morcovi o bucata de telina un pic de ghimbir, sare, piper ulei de masline si otet de mere.
Un pranz usor cu o savoare deosebita.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Pui cu ghimbir:

Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pulpe de pui (fripte, grătar)

Carnea de pui poate fi o opțiune mai sănătoasă decât carnea roșie, mai ales dacă alegi carnea de piept de pui. Cu toate acestea, mulți oameni preferă gustul pulpelor de pui. Ele sunt ...

Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire