Rețetă Pui Piccata
1643
CALORII
2
PORTII
Ingrediente/compozitie:
2 bucati piept de pui (cca. 400 g), 1 lamaie, 2 linguri capere, 50 ml vin alb sec, 150 ml supa de pui clara, 3-4 linguri de ulei de masline, 70 g unt, sare, piper, patrunjel verde, faina 2 linguri.Preparare:
Pieptii de pui se fileteaza pe jumatate. Se bat usor intre 2 folii de plastic .Se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin faina .Se scutura de excesul de faina .Jumatate de lamaie se taie felii , iar cealalta jumatate se stoarce .
Uleiul de masline se pune la incins intr-o tigaie incapatoare impreuna cu 20 g unt . Se pun feliile de carne si se prajesc pana prind o crusta aurie . Se scot si se tin la cald .
In uleiul ramas in tigaie se toarna vinul si zeama de lamaie si se desprind "resturile" de la carne . Se adauga caperele , feliile de lamaie , supa de pui si se lasa sa fiarba putin . Se adauga restul de unt si se lasa pana se topeste , apoi se readuc in tigaie feliile de carne . Se lasa la fiert pana se ingroasa putin sosul . Se presara deasupra patrunje verde tocat .
Carnea se aseaza in farfurii , se toarna deasupra sosul .
Analiza ingredientelor rețetei Pui Piccata:
Capere
Capere conservate....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vin sec
Avantaje: Vinul sec are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul sec provin din alcool si zaharuri....