Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui prăjit cu ardei iute și busuioc

Vizite: 1683
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
845

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300 g piept de pui fara os
- 2 linguri de ulei
- 2 fire de ceapa verde taiata marunt
- 2 linguri de ardei iute taiat marunt
- 1 lingura de soia sos inchis la culoare
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de sos de peste
- 1 canita de frunze de busuioc proaspete, taiate marunt

Preparare:

Taiati puiul in cubulete mici (cu latura de aprox. 1,5 cm), sarati-l si piparati-l dupa gust.

Incingeti uleiul intr-o tigaie. Prajiti puiul in ulei pana cand se albeste si apoi adaugati ceapa verde si ardeiul iute prajind in continuare pentru 1 minut.

Adaugati apoi sosurile, zaharul si frunzele de busuioc. Se mai tine la foc mic 2-3 minute.

Mod de servire: Se serveste cald cu orez simplu fiert.


Analiza ingredientelor rețetei Pui prăjit cu ardei iute și busuioc:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire