Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Risotto cu fructe

Vizite: 3738
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- 1 lingura unt sau margarina
- 1/2 cana ceapa
- 1 1/2 cana orez
- 3 cani supa de pui sau de legume
- 1/2 cana vin alb sau suc de mere
- 1 mar rosu, taiat cubulete
- 1 pepene galben, fara coaja si seminte, taiat cubulete
- 1/2 cana struguri
- sare

Preparare:

Se topeste untul si se adauga ceapa tocata marunt. Se fierbe acoperit, la foc mediu, amestecand ocazional, pana se inmoaie ceapa (4-5 minute). Se adauga orezul si se continua fierberea, amestecand continuu inca 2 minute.

Separat, se amesteca supa de pui sau de legume cu vinul. Se reduce temperatura si se adauga treptat 1 si 1/2 cana supa peste orez. Se acopera si se lasa la fiert 10 minute.
Se adauga merele si pepenele galben. Dupa un timp, se toarna amestecul de supa si vin, cate o jumatate de cana odata. Se amesteca ocazional, pana cand scade lichidul, iar orezul este moale (cate 4-5 minute pentru fiecare jumatate de cana de supa, 12-15 minute in total).

Se da focul mic, se adauga strugurii si se mai lasa 1-2 minute. Se condimenteaza cu sare, dupa gust.


Analiza ingredientelor rețetei Risotto cu fructe:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Pepene galben
Avantaje: Este o sursă importantă de vitamine (vitamina A, vitamina C, acid folic, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, B12, vitamina E, vitamina K) și minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor,...
Dezavantaje: Deși conține puține calorii, acesta provin din carbohidrați. Coaja poate conține bacteria dăunătoare Salmonella....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Struguri
Avantaje: Strugurii sunt o sursă bună de vitamina C si vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi și sodiu. Strugurii sunt o importantă sursă de minerale. Conțin antioxidanți cu rol benefic pe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de struguri provine din zaharuri. Consumați în exces, pot cauza probleme stomacale. Unele persoane pot prezenta alergii la struguri, inclusiv la semințel...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire