Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ruladă de pui cu măsline și ciuperci

Vizite: 1794
Timp preparare: 80min
Dificultate: medie
827

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 pulpe dezosate
- masline
- ciuperci
- cascaval

Pentru sos:
- o legatura de usturoi verde
- o legatura de patrunjel
- smantana
- ulei de masline
- sare
- zeama de lamaie

Preparare:

Se face un sos foarte gros din o legatura de usturoi verde, o legatura de patrunjel, smantana, ulei de masline, sare, zeama de lamaie si patru pulpe dezosate.
Se ung din belsug pulpele cu amestecul asta si se lasa un timp cat se face compozitia.
Se caleste ceapa cu masline fara samburi. La sfarsit pun si ciupercile si se lasa cateva minute sub capac. Dupa ce se raceste amestecul, se inglobeaza cu cascaval ras mare.
Pe o folie de aluminiu se pune pulpa si multa compozitie. Se strange bine marginile si se ruleaza folia. Se pun pachetelele in cuptorul (incalzit in prealabil) pe gratar cam 45 minute.
Se poate servi cu cartofi fierti, cu zeama din pachetele cu rulada, sos de usturoi de care, frunze de patrunjel, smantana si boia dulce, chiar si ceva piper se poate adauga peste rulada proaspat scoasa din cuptor.


Analiza ingredientelor rețetei Ruladă de pui cu măsline și ciuperci:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pulpe de pui (fierte, tocană)
Avantaje: Pulpele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Pulpele de pui conțin grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire