Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ruladă din orez și mere

Vizite: 11542
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
373

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g mere
- 50 g orez
- 100 g lapte
- 1/2 ou
- 20 g unt
- 10 g zahar
- 25 g apa

Preparare:

Orezul, spalat si foarte bine uscat, se macina cu o risnita de cafea sau se piseaza foarte fin. Apoi se fierbe in apa amestecata cu laptele pina se ingroasa. Se adauga 5g unt, oul si zaharul, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Pe o bucata de tifon sau pe un servetel curat muiat in apa, se intinde pasta de orez intr-un strat de grosimea unui centimetru, peste care se asaza merele curatate si date pe razatoare (se preseaza merele cu mina), apoi cu ajutorul tifonului sau al servetului se ruleaza.
Rulada obtinuta se asaza intr-o tigaita unsa cu unt, se acopera si se fierbe pe baia de apa pana este gata. Se serveste cu restul de unt incalzit.


Analiza ingredientelor rețetei Ruladă din orez și mere:

Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire