Rețetă Rulouri cu cremă fină de ouă
4178
CALORII
12
PORTII
Ingrediente/compozitie:
2 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de ulei, 8 linguri de lapte, esenta vanilie, o lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie, un praf de sare, cca. 500 g faina (ca pentru cornulete)crema; 3 oua, 500 ml lapte, 250 g zahar, o lingura amidon de porumb, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare.
Preparare:
1. Se freaca ouale cu zaharul si uleiul, cu un praf de sare ,se adauga treptat si laptele, esenta si amoniacul stins apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elasic.Impartim aluatul in doaua apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca. 12 cm (in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale,se aseaza in tava si se dau la copt, cca.15 min., la foc potrivit. Se scot de pe forma cat sunt calde.
2. Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut.
Din albusuri se prepara o bezea cu restul de zahar.
In laptele ramas diluam lingura de amidon de porumb apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie) amestecand continuu cu telul pana se ingroasa apoi incorporam si bezeaua,amestecand usor pana la incorporarea ei in crema. Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos apoi se umple fiecare rulou. Se pot pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Rulouri cu cremă fină de ouă:
Amidon de porumb - Zeamil
Avantaje: Ingredient versatil....
Dezavantaje: Cinține multe calorii, fără fibre, proteine sau grăsimi....
Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....