Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată Caesar cu pui

Vizite: 4933
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată Caesar cu pui
1116

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 salata verde cu foi cat mai crudute
1 capatana usturoi
1 ou fiert
4-5 linguri sos Worcestershire
100 g parmezan
2 felii mari de paine
1 piept de pui
zeama de la o lamaie
sare
piper
ulei de masline

Preparare:

Marinam pieptul de pui in zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper si il lasam cateva ore la rece. Cel mai bine ar fi daca l-ati lasa de seara pina dimineata.
Curatam usturoiul si il strivim cu presa.
Incingem gratarul si pregatim feliile de piept de pui pina se rumenesc frumos pe ambele parti.
Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.
Feliile de paine se taie in triunghiuri mici si se prajesc in cuptor pina se rumenesc putin.
Spalam salata verde, o stergem de apa ramasa cu un servet absorbant, apoi rupem foile cu mana in fasii mici.
Intr-un castron mai mare punem ingredientele in urmatoarea ordine: salata, pieptul de pui, oul taiat si el cubulete si crutoanele.Amestecam apoi adaugam usturoiul, sare, piper, zeama de lamaie ramasa ,2 linguri ulei de masline , sosul Worcestershire si amestecam iar usurel.
Deasupra se presara parmezan si se orneaza cu rosii cherry.
Pofta mare !


Analiza ingredientelor rețetei Salată Caesar cu pui:

Ou fiert tare
Avantaje: *Oul fiert conține proteine, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. De ce este bine sa introducem in dieta oul fiert tare? 1. Grasimi bune Oul fiert tare ofera grasimi bune numite mononesatura...
Dezavantaje: Oul fiert conține grăsimi saturate și colesterol....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire