Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată colorată de legume

Vizite: 3193
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 4 dovlecei mici
- 1 ardei gras galben
- 1 radacina de anason
- 100 g rosii mici
- 2 tulpini de telina
- sare
- piper
- 3-4 boabe de ienupar
- 1 fir rozmarin
- 6 linguri ulei masline

Preparare:

Se taie dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime.
Se taie anasonul si ardeiul in fasii subtiri, la fel si tulpinile de telina. Se amesteca toate ingredientele.
Se condimenteaza cu sare, piper, se pune salata in farfurii. Se zdrobesc boabele de ienupar.
Se rup frunzele de rozmarin. Uleiul se incinge si se caleste ienuparul si rozmarinul.
Se toarna uleiul fierbinte peste legume.


Analiza ingredientelor rețetei Salată colorată de legume:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Ienupăr
Ienupărul se folosește cel mai bine în sosuri marinate pentru vânat sau în umpluturile pentru carnea de pui. Este tonic pentru sistemul digestiv....
Dezavantaje: Ienupărul nu se recomandă persoanelor cu infecții urinare acute sau femeilor insărcinate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Rozmarin proaspăt
Avantaje: Rozmarinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, fier, vitamina B6, magneziu și potasiu. Rozmarinul este benefic pentru sistemul nervos, digestie și circulație....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire