Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată cu piept de curcan

Vizite: 3128
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 salata verde
- 4 rosii
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei de masline
- 300 g piept de curcan
- 100 ml smantana
- 150 ml sos frantuzesc (trei parti ulei, o parte otet, sare, piper, mustar)
patrunjel, coriandru, cimbru si ceapa verde

Preparare:

Se taie salata, rosiile in 8, ardeiul in fasii.
Carnea se prajeste in ulei, se stinge cu sosul frantuzesc si smantana. Se adauga verdeata peste carne. Se amesteca cu salata.


Analiza ingredientelor rețetei Salată cu piept de curcan:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Coriandru (frunze)
Avantaje: Frunzele de coriandru sunt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, tiamina, riboflavina, vitamina K, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, frunzele de coriandru conțin și ...
Curcan
Avantaje: Carnea de curcan este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6 și fosfor. Curcanul are un conținut de grăsimi extrem de redus....
Dezavantaje: Carnea de curcan conține mult colesterol....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de curcan
Avantaje: Pieptul de curcan fără pieliță este cea mai slabă carne....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire