Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de casă

Vizite: 2149
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4298

CALORII

Ingrediente/compozitie:

500 gr ceapa,
250 gr morcovi,
250 gr castraveti murati,
250 g gogosari in otet,
200 gr masline,
mustar,
4 oua,
otet,
ulei,
1,2 kg peste sarat sau afumat,
sare,
piper.

Preparare:

Ceapa curatata se taie felii subtiri, se spala cu apa rece si se freaca usor cu sare. Morcovii se curata, se spala si se rad.

Castravetii curatati de coaja si gogosarii se taie felii subtiri, iar maslinele se oparesc. Ouale se fierb tari.

Pestele se curata de pielite si de oase si se taie in felioare. Separat, din mustar, otet, ulei, sare si piper se prepara un sos si se toarna peste toate materiile prime si se amesteca.

Mod de servire: La servire se orneaza cu felii de ou si verdeata.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de casă:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Macrou afumat (scrumbie afumată)
Avantaje: Ajută la scăderea tensiunii arteriale Poate ajuta la reducerea colesterolului Ajută la lupta împotriva depresiei Sursă bună de vitamina D. Promovează pierderea în greutate Macroul poate m...
Dezavantaje: Macroul are un nivel ridicat de mercur Poate provoca toxicitate histamină...
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire