Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de cușcuș cu semințe de pin

Vizite: 3374
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1594

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pentru cuscus:
- 1 1/2 cana apa
- 1 cana cuscus

Pentru sos:
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet de mere
- 2 lingurite miere

Pentru salata:
- 3 cani spanac, fara codite
- 1/3 cana ardei rosu copt
- 1/2 cana branza feta fara grasime
- 3 linguri seminte de pin prajite

Preparare:

Se toarna apa fierbinte peste cuscus. Se acopera si se lasa 5 minute, amestecand ocazional cu furculita. Se pune intr-un bol mare si se lasa la racit 10 minute.

Intre timp, se prepara un sos din suc de lamaie, ulei de masline, otet si miere.
Se prepara salata din spanac, ardei rosu copt, branza feta si semintele de pin prajite.

Salata si sosul se toarna peste cuscus si se amesteca incet. Se serveste imediat sau dupa 1 -2 ore de la frigider.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de cușcuș cu semințe de pin:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Branză feta
Avantaje: Brânza feta conține fosfor, calciu, proteine, riboflavină, vitamina B12 și calciu....
Dezavantaje: Brânza feta conține mult colesterol, sodiu și grăsimi saturate....
Cuscus
Avantaje: Cușcuș are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire