Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de fenicul cu pui si portocală

Vizite: 1693
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată de fenicul cu pui si portocală
950

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

400 g piept de pui
1 salata verde
1 bulb de fenicul
1 portocala
30 g unt
sare
piper negru, macinat
3 linguri de ulei de masline extravirgin
125 ml suc de portocale
2 linguri de otet de vin rosu
1/2 lingurita de zahar

Preparare:

Se spala bine carnea si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se feliaza apoi subtire.
Se incing untul si 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga carnea, se asezoneaza cu sare, piper, amestecand, pana se rumeneste si se face frageda. Se scurge de ulei pe prosoape de hartie.
Se prepara dressing-ul combinand intr-un castronel sucul de portocale, otetul, 2 linguri de ulei si zaharul. Se amesteca bine ingredientele pana ce se dizolva zaharul.
Salata verde si bulbul de fenicul se spala bine si se taie, se pun intr-un bol, se adauga carnea de pui, portocala curatata de coaja si taiata bucatele si dressing-ul.
Se serveste imediat!


Analiza ingredientelor rețetei Salată de fenicul cu pui si portocală:

Fenicul - bulb
Avantaje: Este un pachet de vitamine, minerale, fibre și fitonutrienți. Este un aliment versatil ce poate fi consumat în variate feluri. Are beneficii asupra tractului digestiv. Acționează benefic asupr...
Dezavantaje: Poate cauza alergii. Poate interacționa cu beta-blocantele....
Oțet de vin roșu
Avantaje: Oțetul de vin roșu are un conținut scăzut de sodiu și grăsimi saturate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.