Rețetă Salată de icre
Vizite: 2123
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 1-2 linguri de icre,- ceapa,
- ulei,
- zeama de lamaie,
- apa minerala.
Preparare:
Icrele se pun intr-un bol (robot) si se desfac un pic cu mixerul. Se toarna un pic de ulei, se amesteca, iarasi ulei si se amesteca si tot asa.Din cand in cand se adauga si cate un pic de zeama de lamaie, aceasta are rolul de a albi icrele.
Cand compozitia se ingroasa si devine lipicioasa se adauga cate o lingurita de apa minerala. Cand sunt aproape gata se adauga ceapa, data pe razatoare si scursa foarte bine.
La salata de icre, pentru a o inmulti, se poate adauga miez de paine sau gris.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de icre:
Apa minerală
Avantaje: Conține minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu și sodiu, în niveluri măsurabile....
Dezavantaje: Unele ape minerale au conținut ridicat de sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Icre
Avantaje: Icrele sunt o sursă bună de proteine, riboflavină, vitamina B12, fosfor, vitamina C și acid folic....
Dezavantaje: Icrele conțin mult colesterol....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...