Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de icre cu ceapă

Vizite: 2535
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3890

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g icre de crap,
- 400 ml ulei,
- 1 ceapa medie,
- 2 felii de paine,
- 1 lamaie.

Preparare:

Se freaca icrele cu o lingura de lemn cca. un minut apoi se pune putin cate putin uleiul, amestecand in continuare, intr-un singur sens, ca sa nu se taie (daca se fac cocoloase se adauga o lingura de sifon sau de apa minerala).

Se pune zeama de la lamaie cat sa nu fie gretoase icrele.

Se inmoaie scurt painea in apa, se stoarce bine si se adauga peste icre, odata cu ceapa taiata marunt sau data prin razatoare.

Se adauga sare dupa gust.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de icre cu ceapă:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Icre
Avantaje: Icrele sunt o sursă bună de proteine, riboflavină, vitamina B12, fosfor, vitamina C și acid folic....
Dezavantaje: Icrele conțin mult colesterol....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire