Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de orez cu piept de pui

Vizite: 4890
Timp preparare: 35min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată de orez cu piept de pui
720

CALORII

Ingrediente/compozitie:

o jumatate de piept de pui,
100 g orez brun,
50 g seminte de floarea soarelui,
2 castraveciori in otet,
1 galbenus,
100g crema de iaurt
1 lingurita mustar,
ulei de masline,
patrunjel.

Preparare:

Se pune orezul la fiert si intre timp se face maioneza. Se amesteca galbenusul cu 2 linguri de ulei de masline apoi cu iaurtul. Se taie marunt castravetii si se adauga compozitiei de mai sus. Se pun la prajit intr-o tigaie, in care se pune o lingura de ulei de masline si semintele de floarea-soarelui. Orezul fiert si trecut prin apa rece se adauga la seminte. Carnita taiata cubulete se pregateste intr-o tigaie de teflon fara ulei sau pe un gratar. Se lasa la foc mic amestecand, pana cand este gata. Se amesteca apoi cu orezul. Se aseaza pe farfurie si se pune sosul.

Analiza ingredientelor rețetei Salată de orez cu piept de pui:

Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Iaurt semidegresat
Avantaje: Iaurtul semidegresat conține calciu, fosfor, proteine, riboflavină, vitamina B12 și potasiu. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul oste...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul semidegresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scăzut de grasimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Orez brun
Avantaje: Orezul brun are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu. Este mai bogat în substanțe hrănitoare decât orezul alb, făcând parte din categoria cerealelor integrale. Conține o cantitate ...
Dezavantaje: Poate conține acid fitic, un antinutrient ce reduce absorbția unor minerale. Dacă nu este depozitat corespunzător poate dezvol bacterii sau fungi....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Semințe de floarea soarelui
Avantaje: Semințele de floarea soarelui sunt o sursă ideală de vitamina E, tiamină, magneziu, fosfor și seleniu. De altfel, ele au un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Semințele de floarea soarelui sunt bogate în calorii....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire