Rețetă Salată de pește afumat
Vizite: 1802
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3155
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 300 g peste afumat- 800 g mere
- 500 g ceapa
- 200 g franzela
- 125 g ulei
- 100 g lamaie
- sare
Preparare:
Se scot fileurile pestelui si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu merele curatate de coaja si seminte, ceapa si franzela.Se adauga uleiul si zeama de lamaie si se amesteca pana ce se obtine o pasta spumoasa.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de pește afumat:
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Macrou afumat (scrumbie afumată)
Avantaje: Ajută la scăderea tensiunii arteriale
Poate ajuta la reducerea colesterolului
Ajută la lupta împotriva depresiei
Sursă bună de vitamina D.
Promovează pierderea în greutate
Macroul poate m...
Dezavantaje: Macroul are un nivel ridicat de mercur
Poate provoca toxicitate histamină...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic.
Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten.
Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...