Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de pui cu varză

Vizite: 4084
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată de pui cu varză
2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

un piept de pui
sare, piper, scortisoara
o cutie de porumb
4-5 catei de usturoi
2 castraveti murati
maioneza din 2 oua
1 varza mica

Preparare:

Pieptul de pui se condimenteaza cu sare,piper si scortisoara si il preparam la gratar.
Dam varza prin razatoarea mare, taiem castravetii murati cuburi, ii adaugam peste varza impreuna cu porumbul din cutie.Condimentam cu sare si piper dupa gust.Adaugam si pieptul de pui facut la gratar ,taiat bucatele .
Facem maioneza , iar la final dam usturoiul prin razatoarea mica si amestecam cu maioneza.
Adaugam maioneza si amestecam totul. Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Salată de pui cu varză:

Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Porumb (boabe)
Avantaje: Porumbul este o cereală recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține gluten. Conținutul de fibre ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi constipația...
Dezavantaje: Porumbul provoca sindromul de colon iritabil sau intoleranță FODMAP. Porumbul este o sursă bogată de calorii....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire