Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de spanac cu ciuperci

Vizite: 6160
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- 4 cani frunze de spanac
- 2 rosii coapte, taiate
- 2 ciuperci mari
- 2 linguri ulei de masline extra-virgin
- 3 catei de usturoi, pisat
- sucul din 1/2 lamaie
- sare
- piper
- otet balsamic

Preparare:

1. Se pregateste gratarul sau grilul pentru aragaz.
2. Se taie spanacul in bucati mici si se imparte pe doua farfurii. Peste fiecare portie se pun rosiile taiate rondele.
3. Ciupercile se spala si se pastreaza doar palariile.
4. Intr-un vas mic se incinge uleiul de masline si se caleste usturoiul, alaturi de sucul de lamaie, sare si piper pana cand usturoiul devine auriu.
5. Palariile ciupercilor se stropesc pe ambele parti cu sosul preparat din uleiul de masline.
6. Ciupercile se pun pe gratar sau pe gril si se lasa 8 minute, apoi se intorc pe cealalta parte si se mai lasa 6-8 minute pana cand se rumenesc usor.
7. Se iau ciupercile de pe gratar, se taie in sferturi si se asaza peste salata de spanac. Se stropeste otet balsamic si se condimenteaza dupa gust.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de spanac cu ciuperci:

Ciuperci, fierte
Avantaje: Ciupercile fierte sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, riboflavină, niacină, fier, fosfor, potasiu, zinc și seleniu. Ele conțin și vitamina D, tiamină, vitamina B6, acid folic ș...
Dezavantaje: Pot provoca reacții alergice....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire