Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de țelină

Vizite: 1661
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată de țelină
799

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

2 teline
250 g sunca
2-3 linguri maioneza
200 ml iaurt
1/2 ceapa
zeama de lamaie
patrunjel verde
sare
piper
mustar

Preparare:

Se curata telinele si se lasa in apa cu putina zeama de lamaie.
Sunca se taie felii sibtiri si apoi in bastonase.
Ceapa se rade sau se taie marunt.
Telina se da pe razatoarea cu gauri mari.
Din maioneza , iaurt, o lingurita mustar, zeama de lamaie, sare si piper facem un sos pe care il amestecam cu telina si sunca.
Asezonam salata si adaugam in compozitie patrunjel verde tocat marunt.
Este o salata foarte gustoasa si usor de facut.
Pofta mare !


Analiza ingredientelor rețetei Salată de țelină:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Iaurt semidegresat
Avantaje: Iaurtul semidegresat conține calciu, fosfor, proteine, riboflavină, vitamina B12 și potasiu. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul oste...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul semidegresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scăzut de grasimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire