Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Saleuri cu brânză de vaci

Vizite: 1925
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3212

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300 g faina
- 300 g branza de vaci proaspata
- 200 g unt
- 4 buc oua
- 1 plic praf de copt
- 75 g cascaval
- sare

Preparare:

Din faina, branza de vaci, unt, 2 oua, praf de copt si putina sare se prepara un aluat omogen, care se lasa o ora sa se odihneasca.

Se intinde o foaie cu grosimea de 5-6 mm, se unge foaia cu ou si se presara cu cascaval ras si amestecat cu putina sare.

Se taie foaia in fasii cu lungimea de 10-12 cm si latimea de 15 mm, se asaza in tavi si se coc la un foc potrivit.


Analiza ingredientelor rețetei Saleuri cu brânză de vaci:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire