Rețetă Saleuri cu cartofi
Vizite: 2085
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4659
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 400 g faina- 800 g cartofi
- 275 g margarina
- 4 buc oua
- 1 g praf de copt
- 50 g cascaval
- 20 g chimen
- sare
Preparare:
Cartofii se fierb, se curata si se trec prin masina de tocat.Se adauga faina, margarina, 3 oua, sarea, praful de copt si cascavalul.
Se framanta bine si se lasa aluatul sa se odihneasca o ora.
Se intinde o foaie cu grosimea de 7-8 mm, se unge cu ou si se presara cu chimen si putina sare.
Se taie coca in fasii cu latimea de 2 cm si lungimea de 12-14 cm, se asaza in tavi si se coc la un foc potrivit.
Analiza ingredientelor rețetei Saleuri cu cartofi:
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate.
Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat).
Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...