Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Saleuri cu cartofi

Vizite: 2085
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4659

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 400 g faina
- 800 g cartofi
- 275 g margarina
- 4 buc oua
- 1 g praf de copt
- 50 g cascaval
- 20 g chimen
- sare

Preparare:

Cartofii se fierb, se curata si se trec prin masina de tocat.

Se adauga faina, margarina, 3 oua, sarea, praful de copt si cascavalul.

Se framanta bine si se lasa aluatul sa se odihneasca o ora.

Se intinde o foaie cu grosimea de 7-8 mm, se unge cu ou si se presara cu chimen si putina sare.

Se taie coca in fasii cu latimea de 2 cm si lungimea de 12-14 cm, se asaza in tavi si se coc la un foc potrivit.


Analiza ingredientelor rețetei Saleuri cu cartofi:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire