Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sirop cu alcool pentru diferite fructe

Vizite: 5123
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 l alcool de 70-87 grade,
- 300-360 ml apa,
- 4-5 kg fructe de sezon de un singur fel sau amestecate,
- vanilie,
- esenta de migdale.

Preparare:

Zaharul se amesteca cu apa, pe foc, pana cand se dizolva; siropul se lasa sa fiarba in clocote. Dupa ce s-a racit, se pune in borcan de 5 l, prevazut cu capac care se insurubeaza, adaugind si 1/2 baton de vanilie, despicat pe lungime sau 2 plicuri cu zahar vanilat si facultativ, 4-5 picaturi de esenta de migdale.

Fructele spalate si scurse in strecuratoare, se adauga treptat, pe masura ce se coc diferite varietati, din primavara pana in toamna, daca siropul se face asortat, insa numai fructe bine coapte, tari; cele mai curatate de coaja si taiate in bucati de marime potrivita (samburii nu se scot la visine, cirese, prune, ci numai la caise, piersici).

Lichiorul se poate servi filtrat sau impreuna cu fructele, in pahare de coniac.


Analiza ingredientelor rețetei Sirop cu alcool pentru diferite fructe:

Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C. Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Cireșe
Avantaje: Cireșele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și vitamina C. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Cireşele ameliorează afecţiunile inflamatoare, au rol diuret...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de cireșe provine din zaharuri. Consumate în cadrul unei diete necorespunzătoare, cireşele pot duce la creşterea în greutate. Potenţialul alergen este ...
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A. Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide. Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri. Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....

Căutați rețete culinare după denumire